Vi har vundet Aarhus Kommunes arkitekturpris

3/1 2021

I de senere år bliver der blevet bygget flere og større logistikhaller og domiciler i udkanten af de større danske byer.  Derfor er det naturligvis vigtigt, at der fokuseres på kvalitet, så man opnår et smukt samspil mellem disse store byggerier, landskabet og infrastrukturen.

I dette tilfælde har vi bygget et 30.000 kvm logistikcenter og 1.250 kvm administrationsbygning for Søstrene Grene Import A/S i det vestlige Aarhus ved Årslev.

I lokalplanen er byggeriet beskrevet som en ”facadeejendom”, som stiller krav til udformning, skiltning mm, hvilket Søstrene Grene har taget til sig. Facaden afspejler virksomhedens brand og samtidig giver noget tilbage til de forbipasserende.

Designet er et smukt visuelt landskabskunstværk i brændte nuancer, som er overført til ca. 900 perforerede, kobberfarvede aluminiumsplader. Facaden skifter farvenuance i løbet af dagen, under forskellige vejr- og lysforhold, og om aftenen belyses kunstværket af LED-lys, både bagfra og foran. Det er et levende kunstværk, som afspejler dette steds særlige kvaliteter, mixet med Søstrene Grenes DNA.

Vi takker Aarhus Kommune for den flotte pris, som vi naturligvis er meget stolte af.

Kilde: Teknik og Miljø, Aarhus kommune