Superoptimeret logistikcenter for Novo Nordisk

5/6 2018

Vi har overleveret 12.000 nye kvadratmeter til Transportvirksomheden DHL Express. Bag projektet står den britiske ejendomsudvikler Verdion.

DHL har fået udført byggeriet til én enkelt kunde, nemlig Novo Nordisk. Lageret bliver med 20.000 pallepladser det største i Novo Nordisks netværk, og med placeringen i Allerød ligger det i hjertet af det område, hvor Novo Nordisks indenlandske produktionsfaciliteter ligger.

Vores direktør Thomas Frost fortæller om at optimere projektet helt fra start: – Hele processen startede med, at vi sammen med vores underleverandør Spæncom var i Tyskland og se på et 100.000 m2 stort lagerbyggeri, som vores kunde Verdion havde under opførelse. Herefter arbejdede vi på at optimere det danske projekt, og vi kiggede på alt fra tagplader og sprinklersystemer til varmesystemer og fundamentsdetaljer. Det hele under én kam.

Vi sammenlignede fem forskellige byggesystemer og valgte herefter et otte meter system, som viste sig at være rigtigt stærkt. Systemet medførte, at der både kunne spares bjælker og søjler. De steder hvor det ikke var nødvendigt med bjælker, kunne der føres diverse installationer, så store udsparinger i elementerne kunne undgås.

 

Læs mere om Verdion iPark i Børsen her

 

Den røde snor til Verdions hal bliver klippet. Her fra venstre er det direktør Michael Hughes fra Verdion og borgmester Karsten Längerich (V)

Bygherren er det engelske investeringsfirma Verion, Lejeren er DHL og produkterne på hylderne kommer fra Novo Nordisk.
- Vi ser et kæmpe potentiale i København og regionen omkring hovedstaden. Der er kun et vist antal lagerkvadratmeter til rådighed, et begrænset antal moderne af slagsen, men samtidig er der en stigende efterspørgsel fra virksomheder, der gerne vil leje, forklarer administrerende direktør Michael Hughes
fra Verdion.

Systemet er optimeret, og der er meget få søjler og bjælker, så det er et kæmpe rum, der kommer til at se let og svævende ud.

Intet er in-situ støbt beton i byggeriet. Det hele er præfabrikerede løsninger. Det betød, at montagen gik lynhurtig.